Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов няма да се яви в парламента, остава в болницата

Премиерът в оставка Бойко Борисов, който вчера беше опериран по спешност в "Софиямед", след като получи травма при игра на футбол, съобщи, че утре трябва да бъде изписан от болницата. 

От думите му стана ясно, че няма да се яви в Народното събрание, за да бъде изслушан по Плана за възтановяване. На критиките на политическите си опоненти, че го е страх да отиде в парламента, той отговори така:

"Просто от истерични жени, от такива злобни жени, а те всичките се събраха там - и Таня, и Капон, и Мая, и Корнелия, и още има един-двама мъже като тях - истерични, не принася нищо на държавата. Ако нещо щеше да допринесе - да отида, но те искат да викат и да направят патаклама в парламента. Защото те не искат да четат. Планът е представен, планът е разработен, планът е депозиран, планът има човеци, които веднага са готови да им го обяснят".

Миналия петък (16 април) депутатите, без тези на ГЕРБ, задължиха премиера в оставка Бойко Борисов да се яви в парламента и да разясни Националния план за възстановяване и устойчивост, който до 30 април трябва да бъде изпратен в Брюксел и по който страната ни ще получи над 12 млрд. лева. На петъчното пленарно заседание Борисов изпрати вицепремиера в оставка Томислав Дончев да говори по плана, но народните представители от "Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се мутри вън" и БСП категорично отказаха да го изслушат и настояха министър-председателят да дойде в Народното събрание. Депутатите от ГЕРБ се опитаха да провалят заседанието с тропане по банките и викове, като не дадоха възможност на собствения им финансов министър Кирил Ананиев да информира за състоянието на бюджета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във