Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов няма да иска оставките на Ангелкова и Каракачанов

Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че няма да иска оставките на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и на министъра на туризма Николина Ангелкова. Той направи това при посещението си в УНСС, където отиде на среща с ръководството, за да се запознае с финансовото състояние на учебното заведение.

Каракачанов и Ангелкова също бяха замесени в имотни скандали, свързани с хора от властта.

"Аз отговарям само за ГЕРБ. От ГЕРБ всички до един подадоха отвсякъде оставки. За другите партии си отговарят другите", заяви премиерът. Той добави по отношение на Каракачанов: "Идете при него. Той е и председател на ВМРО, сега участват и в европейските избори. И аз оценка на моите колеги не давам... на другите партии."

Борисов повтори, че всички от ГЕРБ, заемащи депутатски, министерски и заместник-министерски постове "на деня напуснаха".

По отношение на Николина Ангелкова, премиерът обясни, че до момента в нищо не са я уличили. Попитан за стандарта ГЕРБ, Борисов отговори: "Да, точно стандартът ГЕРБ е този – ако я уличат, ако е виновна, защото тя дойде и ми обясни, донесе ми всичките документи... Ние не гониме ей така... урбулешката щото така трябва."

За оставката на министъра на туризма настояваше лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във