Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов недоволства, че изборите са най-скъпите - 150 млн. лв.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упражни правото си на глас в СУ "Христо Смирненски" в Банкя. Часът на гласуването на премиера и лидер на ГЕРБ не беше оповестен предварително. Затова изказването му бе излъчено само във Фейсбук без възможност за въпроси от журналисти.

Борисов отново разкритикува президента Радев, че не е насрочил изборите седмица по-късно: "Разбира се, можеше да е със седмица по-късно, ако не беше инатът на президента. Виждате данните на заразените –25, 20, 18% положителни проби. Слизаме от третата вълна. Минахме половин милион ваксинирани, след една седмица щяхме да сме в доста по-добра кондиция".

Премиерът се оплака, че това са най-скъпите избори. "Над 150 млн. лв. ще излязат изборите. Осигурихме машинно гласуване, за да може всичко да е прозрачно и честно. Близо 50 милиона са дадени за машините. ​Ако някой иска през няколко месеца да даваме по 150 млн. за избори вместо за доходите на хората и пенсии, това е негово право", обясни Борисов. 

По думите му неговата партия е водила най-толерантната кампания.

"Получихме огромна подкрепа от колегите ни от Европа", похвали се Бойко Борисов. Най-голяма обаче според него била подкрепата на Европейската комисия - с над 1.3 млн. лв. допълнителни дози ваксини. 

"Пожелавам честни избори, за да може, както ни подреди народа, така после да имаме претенции", обобщи лидерът на ГЕРБ.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във