Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов не търсел спокоен пристан на Искров


Премиерът Бойко Борисов опроверга в профила си във Facebook информацията, че след като подаде оставка, Искров ще представлява държавата в Черноморската банка за търговия и развитие.

Министър-председателят Бойко Борисов се опитва да "успокои" депутата от БСП Георги Кадиев. 

"С цялото ми уважение към г-н Георги Кадиев, бих искал да го уверя, че няма поводи за притеснение относно спекулациите, които се пуснаха в публичното пространство. Не считаме, че главният секретар на Пламен Орешарски /има предвид Нина Ставрева-б.р./ трябва да бъде изпратен като представител на България в Черноморската банка за развитие. И ако по това г-н Кадиев съди, че тази процедура я правим в полза на Иван Искров, бих искал категорично да заявя, че това няма нищо общо с истината", написа Борисов.

Премиерът настоя, че управителят на БНБ трябва да си подаде оставката и бил далеч от мисълта да му търси спокоен пристан. "Той (бел.ред. - Иван Искров) трябва сам да напусне позицията, а ние - правителството и парламентът нямаме абсолютно никакви инструменти, за да направим това. По Договора за функциониране на Европейския съюз банковата система и централните банки са независими от правителствата", уточнява лидерът на ГЕРБ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във