Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Не сме гаджета с Нинова, за да си говорим очи в очи

Бившият премиер Бойко Борисов разкри детайли около организацията на дебата между него и Корнелия Нинова на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ. Той обясни, че е имал една-единствена претенция към параметрите на диспута - да се покажат и министрите, които са подготвяли и ще изпълняват съответната управленска програма.

"Сутринта най-добронамерено се обадих на г-жа Нинова пред 20-тина свидетели и с най-добър тон й обясних, че целта е не да отвратим хората, не да правим някакво пошло шоу, а всеки да каже този министър по тази тема така мисли и така ще направи. Това е в първия модул. Ние с нея не участваме там. Във втория модул участваме само ние двамата, за да обобщим и да кажем като лидери как нашите партии ще правят тази политика, могат ли да я свършат", разказа лидерът на ГЕРБ.

"Ние не сме гаджета да седим очи в очи и двамата да си говорим", коментира Борисов предложението на Нинова да са само двамата на дебата.

Той заяви, че в телефонния разговор е предложил и възможността лидерите да открият диспута. По думите му Нинова отхвърлила това предложение. "След това вече се шегувах с нея, защото виждах, че тя не иска това да се случи, а иска само да се говори, че мен ме е страх. Казах й, ако искаш да пием кафе", поясни експремиерът.

По време на диалога лидерът на ГЕРБ споделил притесненията си за изхода от парламентарните избори. Според него проблемите на държавата ще започнат след 26 март. "Казах на Нинова, че за мен проблемът е какво ще правим на 27 март и как ще се прави кабинет. Защото който и да спечели изборите, трябва да има нормална опозиция. Казах й да направим нещо с добър тон и да покажем на хората, че имаме възможности при различни алтернативи да се представим добре", разкри още Бойко Борисов.

Бившият министър-председател държи да се покажат в дебата и евентуалните министри, защото по думите му преди години с мандата на БСП изведнъж се появил Петър Чобанов като министър на финансите, а премиер станал Орешарски. След победата на левицата на президентските избори пък се появил Огнян Герджиков, министърът на здравеопазването от времето на Иван Костов и кой ли още не.

"И понеже вече два пъти сме се парили, искаме да знаем, техният финансов министър, който и да е той, как ще накара банките да опрощават лихви. Притеснен съм от това, че всеки път когато гласуваме за БСП, излизат след това други хора. Искам този път да съм спокоен, че ако спечелят изборите ще направят хубав кабинет и хора от БСП ще управляват. Не виждам никъде страх", аргументира се Борисов.

Той увери, че ще присъства на 1 март в НДК с екипа си. И предположи, че Корнелия Нинова също ще участва в дебата, въпреки категоричния й отказ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във