Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Не отговарям на човек с 18 обвинения и на клиенти на правосъдието

Премиерът Бойко Борисов защити ръководителя на правителствената пресслуба Севделина Арнаудова, която вчера Васил Божков замеси в обвиненията си към властта. Бизнесменът настоя премиерът да каже защо е изпращал пиарката си в офиса му всеки месец. 

"Севделина прави страхотни неща. Не искам да влизам в играта. На човек с 18 обвинения ли да отговарям? Гледам направеното - фантастични неща сме направили, никога не са правени. Не са могли", заяви премиерът по време на инспекцията на третия лъч на метрото.

Запитан дали е разговарял със сръбския президент Александър Вучич за Цветан Василев, премиерът отрече.

"Има процесуално следствени действия, тези хора са клиенти на правосъдието, а не наши. Червената бюлетина на Божков се вижда в сайта на Интерпол. Това е играта. Кой да се състезава с нас? Нека да оставим на хората, които се занимават с това - прокурори, съдии, следователи, полицаи - да завършат целия този процес и тогава да дойдете да ме питате",отговори министър-председателят.

"След месец и половина-два софиянци ще бъдат доволни", върна се той на темата на инспекцията, а именно - новата отсечка на Метрополитена от "Красно село" до "Хаджи Димитър".

Facebook logo
Бъдете с нас и във