Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов не е оптимист за съставяне на правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна в кулоарите на парламента, че не е оптимист за сформирането на правителство.

Той не отговори на въпрос дали вижда в Реформаторския блок стабилен партньор и дали са му искали половината министерства.

„Към днешна дата не съм оптимист. Не е зачеркнат вариантът с Реформаторите. Всеки път след срещите се уговаряме да се консултират с някого от преговорния екип и на другия ден, като дойдат на среща, не могат отново да вземат никакво решение, защото ще се консултираме пак. Вчера се обадих на Радан Кънев да говорим по същество, а той ми каза: Няма я в момента г-жа Кунева, като я намеря ще се обадя. Още не ми се е обадил, не виждам как можем да работим така", разказа Борисов за трудностите си в преговорите.

„Затова съм казал - до понеделник преговорният екип да се опита да вземе решение. Аз ще отида на среща, когато има нещо да подпиша, иначе не е коректно в един разговор от 2-3 часа да вземеш едно изречение по дадена тема и да кажеш, че нямаш категорично „Не" или „Да" по този въпрос и да го размяташ. Ако не стигнем до споразумение, връщаме мандата в сряда и отиваме на избори", обяви той.

Все пак лидерът на ГЕРБ добави, че ще обмисли още веднъж и вариантът за правителство на малцинството. „В тази ситуация правителство само на ГЕРБ - не знам, ще го обмислим, пак ще събера лидерите", каза още Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във