Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов настоя да бъде свалена охраната на Доган и Пеевски

Премиерът Бойко Борисов настоява главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да гласуват "за" свалянето на охраната на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски.

Борисов призовава изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23 от Закона за НСО, която преценява нуждата и обхвата на охранявани лица по смисъла на Закона за НСО.

Премиерът разпореди главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да приемат участие в заседанието днес.

По разпореждане Борисов задържаните при протеста в Росенец са освободени, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на брифинг. Съставени са им съответните протоколи за предупреждение, за да не нарушават обществения ред.

Министър-председателят е настоял Младен Маринов да поиска и оставката на директора на ОД на МВР в Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

В петък ръководителят на Национална служба за охрана ген. Красимир Станчев се оттегли от длъжността.  По-рано президентът Румен Радев поиска оставката му, като в съобщението на президенството бе подчертано, че "искането е заради изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“.

До това се стигна след като председателят "Да, България" Христо Иванов достигна с лодка до плажа, в непосредствена близост до имота на Доган, но бе посрещнат служители на Националната служба за охрана, които му попречиха да стигне до брега. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във