Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов нареди на Павлова да информира Радев за тол системата

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова да разговаря с избрания за президент Румен Радев във връзка с публикуваното от него мнение за възобновената от Агенция „Пътна инфраструктура“ обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 тона.

Целта е да бъде разяснена процедурата по възобновената обществена поръчка, за да отпаднат съмненията на новоизбрания президент Радев.

По-рано Радев се оплака в социалната мрежа, че въпросната поръчка не е "неизбежна", нито пък е консултирана с екипа му, както препоръча Борисов. 

"Напомням, че премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерски съвет от 21 декември 2016 г. нареди на своите министри спирането на всякакви обществени поръчки. В случай, че те са неизбежни, министър-председателят заръча те да се консултират с моя екип. Държа да уточня, че въпросната обществена поръчка (на Пътната агенция за тол таксите на тировете, бел.ред.), обявена в навечерието на празниците, не е консултирана с никого и не може да бъде квалифицирана като "неизбежна", написа Румен Радев във Фейсбук. 

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви, че не е обявила нова обществена поръчка за изграждане на т.нар. "тол система", а е възобновила такава поръчка, обявена преди повече от 9 месеца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във