Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов нарече "страхливец" Трифонов заради връщането на мандата

Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов нарече председателя на "Има такъв народ" Слави Трифонов "политически страхливец". Коментарът на Борисов бе по повод решението на "Има такъв народ" да предложи за премиер световния шампион по шах Антоанета Стефанова, която след това щяла да върне управленския мандат.

"Ето това се казва политически страхливец! Страхливец е този, който със 165 заявили подкрепата си депутати, казва, че са му недостатъчни и му трябват 240. С цялото ми уважение към Антоанета Стефанова. Ако тя е премиер, за всяко нещо ще ходи да пита депутата Трифонов? Не знам, на мен ми беше интересно да видя техните експерти министри така, както ние ги показахме", каза премиерът в оставка по време на съвещание с министри и експерти, посветено на Плана за възстановяване и развитие. Видеото от съвещанието се предава на живо във Фейсбук.

"Никой не ги кара да бягат от отговорност, да са страхливци. Не е страхливец този, който ходи да го мерят с яйца – той е разумен човек... Отново ще се дадат 50-60 милиона народна пара за предсрочни избори. И тези, и следващите избори ще минем над 200 милиона. Вместо да ги вкараме в планове и да дадат продукт, ние ще търсим на някого абсолютно мнозинство", разсъждаваше Борисов.

Според него "и Тодор Живков, и Царят не са имали такава подкрепа".

Съвещанието с министрите очевидно се провежда в дома на Бойко Борисов в Банкя. На фона на икони лидерът на ГЕРБ отново провежда дълъг монолог, изпълнен с обвинения и противоречия. Той не спря да се чуди как партията на Трифонов не искала да управлява в коалиция, а от ГЕРБ винаги са се коалирали с някого.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във