Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: На "Позитано" даже оставка не могат да подадат

На "Позитано 20" даже оставка не могат да подадат. Това бе коментарът на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за вчерашния конгрес на социалистите. След среща с еврокомисаря Мария Габриел в Министерския съвет Борисов каза, че не иска да коментира вътрешнополически въпроси. 

По-късно председателят на БСП Корнелия Нинова директно отговори на коментара на премиера: "Днес господин Борисов казал, че на “Позитано” една оставка не могат да ДАДАТ като хората. Не господин премиер - на “Позитано” една оставка не можете да ВЗЕМЕТЕ като хората", отбеляза тя в социалните мрежи.

В друга публикация Нинова благодари на привържениците на червената партия. "Благодаря на всички честни, искрени и безкористни социалисти за позицията по отношение на случващото се в БСП. Вчера не ставаше дума за главата на един председател, ставаше дума за съдбата на една партия, за морала в нея и за почтеността в политиката. Вашият морал и почтеност победиха парите и задкулисието. Има в България една партия, за която идеите са по-силни от сребърниците. Върнахте ми надеждата, че с вас можем да направим промяната в България. Продължаваме заедно. Приемете моето уважение, социалисти", написа Нинова. 

В неделя лидерът на социалистите оттегли оставката си. Ден по-късно Корнелия Нинова обясни, че е предприела този ход, тъй като в партията започнала търговия за поста, а членове и структури заявили желание да прекратят членството си в столетницата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във