Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: На КСНС ни предложиха предизборен подарък за Нинова

След КСНС чух преразкази, които не отговарят на истината. Имаше много предложения, но това, което ни се предложи, предполагам писано от Иво Христов, беше просто предизборен подарък за Корнелия Нинова. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет.

Свиканият от президента Румен Радев КСНС приключи без общо становище от участващите в заседанието. Съветът бе посветен на борбата с корупцията по високите етажи на властта.

"С цялото си уважение отидохме всички. Още с влизането си Нинова, даде тон, че се крадели по 10 милиарда на година. Капиталовите разходи за тази година на държавата са 5 милиарда. Аз дори не бих си позволил да кажа, че те са крали по 10 милиарда в техните управления, защото това са фантасмагории. Сидеров и Марешки поискаха да говорим и за приватизацията, разбира се, това беше отхвърлено", обясни Борисов.

Той отново се спря на скандала "Апартаментгейт". И изтъкна, че за разлика от други партии, той е приел оставките на всички замесени министри и депутати. Щял да вземе оставката и на Николина Ангелкова, ако се докажат нередности при започналата проверка на имотното ѝ състояние. 

"Къде всъщност е заровено кучето - да има нов закон за КПКОНПИ и шефът да се назначава от президента. Като видях как се споглеждат Иво Христов и Корнелия, ми стана ясно кой е писал предложенията. Колегите от БСП в такива ситуации казват, че чакат да се произнесат институциите, ние - без да чакаме, приемаме оставки", изтъкна Бойко Борисов. 

Борисов съобщи, че е съгласен в парламента да направят анкетна комисия за "Апартаментгейт". И го препоръчал на Даниела Дариткова и Емил Христов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във