Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов може пак да е кандидат за премиер, обяви Томислав Дончев

Бойко Борисов отново е сред кандидатите за премиер на ГЕРБ, въпреки че след последните изборите през април и при нарастващи очаквания, че ще са в изолация бившите управляващи се спряха на Даниел Митов.

"За всяка министерска позиция, дори и за министър-предстедател, имаме повече от един възможен кандидат. Това означава голям човешки ресурс. Даниел Митов беше номинацията ни за премиер в рамките на изтеклия парламент, възможно е отново да е той. Възможно е да е и титулярът на партията. Всичко зависи от куп фактори", заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, визирайки Борисов.

Дончев е несъгласен, че ГЕРБ са в изолация. Анализите на партията сочели, че никоя политическа сила не иска да работи с друга, което по думите му е проблем.

„Объркан е модусът на правене на политика. Целта за участие в изборите е целите, програмата ти да бъдат реализирани. В момента наблюдаваме друг жанр, където политическите представители се състезават кой най-много ще се накара на другите. В годините назад многократно са ни зачертавали и зачерквали”, припомни бившият вицепремиер.

Относно санкциите „Магнитнски” Дончев изрази мнение, че трябва да бъдат подложени на по-дълбок анализ.

„Ако тук държавата търпи укор, той е, че дневният ред на обществото - това, което се коментира и вълнува хората, не е станало дневен ред на институциите. Дългосрочният ефект е, че всяка политическа сила ще бъде безкрайно внимателна с кои лица работи или включва в своите редици”, коментира пред "Нова телевизия" зам.-председателят на ГЕРБ.

Той отчита като комуникационен недостатък това, че партията е допуснала да бъде свързана с посочените от САЩ лица, за което нямало основание.

„Аз не мисля, че САЩ са насочили съмненията си към Борисов, за това, че е корумпиран от Васил Божков. Ако ставаше дума за Борисов, щеше да го пише директно. Останалите коментирани за политически лидери от по-малка височина, може би затова не се и споменава името им”, заяви Дончев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във