Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Моделът "Борисов" е строителство

Бившият премиер Бойко Борисов обяви, че „Моделът „Борисов” е строителство, а вече 6 месеца гледаме модела „Радев”. И потвърди, че подкрепят Анастас Герджиков за президент.

„Нашата партия ще подкрепи проф. Герджиков - ректор на всички ректори, защото той може да обедини нацията", заяви той, цитиран от NOVA.

Трябва ни човек, който да гледа президентството, да създава сигурност в хората. Президентът Румен Радев се бие с ГЕРБ, бие се с ДПС, бие се с Възраждане, с ВМРО. Самата длъжност президент не изисква да е партиен човек, заяви експремиерът в свое живо включване във Facebook.

„Седмици наред сме първи по смъртност и последни по ваксинация срещу COVID-19. Това е безхаберие. Днес има 80 починали, родилки, здрави хора, кошмар", каза още Борисов.

"Модела Радев го гледаме 6 месеца - забравихме какво е еврозоната, намаляване на чуждестранните инвестиции, хората претръпнаха от хаоса, вече не е новина да сме първи по смъртност и последни по ваксинация, с тези темпове ще минем света. Според Радев това е успешно управление на здраве. Те не правят нищо. Безхаберие", разкритикува здравната политика на служебното правителство.

Борисов отправи и критики, че е забранен достъпът на журналистите до мястото на заседналия кораб край Камен бряг.

Борисов призова Радев да "освободи президентството на омразата". И обвини, че неговите "младежи и представители са все от Държавна сигурност".

"Техният модел е ясен - инфлация, всичко лети надолу, а цените нагоре", продължи с критиките си. "Оставили са хората да оцеляват сами".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във