Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов, Митов и Румен Христов ще водят листите на ГЕРБ в София

Коалицията ГЕРБ-СДС регистрира листите с кандидати за народни представители в трите многомандатни избирателни района (МИР) в София. Водачи са Бойко Борисов, Даниел Митов и Румен Христов, предаде БНТ.

Надявам се в следващия парламент останалите партии да подходят отговорно и да съставим правителство, което да работи в интерес на България. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата в 24-МИР Даниел Митов след регистрацията.

По думите му листата на ГЕРБ-СДС е съчетание между младост и опит.

„Очакваме да повторим резултата от предишните избори, очакваме да е дори и по-добър. Когато видим резултатите от изборите, ще говорим за евентуални коалиции. Очаквам ситуацията в парламента да бъде идентична, с малки размествания. Останалите партии трябва да започнат да се държат по различен начин. Трябва да започнем да си говорим. Диалогът е в основата на демокрацията“, призова Митов. Според него е рано е да се говори за бъдещи коалиционни партньори.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 23-ти МИР Румен Христов посочи, че коалицията има потенциал за подобряване на резултата спрямо предишните избори и призова за мобилизация.

Координаторът на ГЕРБ за 23-ти МИР Александър Ненков заяви, че листите на ГЕРБ са обновени с много нови хора и млади хора, като целта е такава кадрова промяна, че ГЕРБ да продължи да гради в бъдеще, да управлява държавата и да бъде в полза на обществото. „Вярвам, че ГЕРБ ще спечели изборите“, категоричен бе Ненков.

Водачът на листата на Коалиция ГЕРБ - СДС за Софийска област Младен Маринов, заедно с областния координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова, регистрираха листата с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия – София област, за предстоящите избори на 11 юли.

На първо място в листата е Младен Маринов, министър на вътрешните работи в третия кабинет на Бойко Борисов. Втора е Николина Ангелкова, министър на туризма в третото правителство на премиера Бойко Борисов, народен представител в 44-ото и 45-ото Народно събрание на Република България и областен координатор на ГЕРБ за София област. Трети в листата на ГЕРБ - София област е Васил Цветков, народен представител в 44-ото Народно събрание, строителен инженер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във