Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Митингът на Слави беше партиен

Премиерът Бойко Борисов определи концерта на Слави Трифонов в подкрепа на референдума като партиен. "Много ни критикуваха, че сме разрешили този, на практика, партиен митинг-концерт на "Орлов мост", който причини доста задръствания. Въпреки всичко, проявата се проведе и беше мирно и спокойно", каза Борисов.

Вчера той направи аналогия с митинга на БСП и ДПС на същото място през ноември 2013 г.

"Беше мирно, беше спокойно. Благодаря на Слави Трифонов, че положи усилия да мине в рамките на това, което демокрацията заслужава", каза Борисов.

Бойко Борисов коментира и протичането на предстоящите президентски избори. Според него МВР и службите ще положат всички усилия вотът да премине спокойно, каквито са очакванията на гражданите

Премиерът говори пред медиите в Асеновград, където участва в освещаването на новопостроената църква "Св. Архангел Михаил".
Изграждането на храма e започнало през 1998 г. и през последните години държавата отпусна за него 40 000 лв. На церемонията присъстваха патриарх Неофит, представители на Светия синод, Симеон Сакскобургготски и много миряни.

По-късно в Пловдив премиерът каза, че за България ще е най-полезно следващият й еврокомисар да е с ресор екология или регионално развитие. "Ще обсъдя с председателя на Еврокомисията Жан Клод Юнкер портфолиата и възможностите. Нямаме бърза работа, Кристалина Георгиева до края на декември ще е там", каза той.

"Бюджетът за България стана 15 милиарда за следващите години, така че Кристалина Георгиева изпълни ролята си по бюджетирането. Сега ни трябва някой в сферите дали екология, дали регионално развитие, там където България има най-много нужда, ако можем там да се преборим", добави премиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във