Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Министрите лесно се слагат и махат

При преговорите с Патриотите темата за министрите не е отваряна, те най-лесно се слагат, както и махат. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултациите при президента Румен Радев. Той подчерта, че това е негово лично настояване. "Сега се обсъжда програмата, начинът и механизмът, по който ще действа правителството. Казах им, че е най-добре поименният състав на кабинета да бъде обсъден на 3 май", каза още Борисов.

Той сподели, че е запознал президента със сложните преговори за съставяне на правителство между партията му и "Обединените патриоти". "Извадихме си поуки от предишни години. Опитваме се в коалиционното споразумение да изчистим всички детайли и да разгледаме всички възможни конфликтни ситуации,  за да можем да управляваме стабилно в рамките на 4 години", обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ определи като безотговорно поведението на БСП. По думите му левицата продължава да говори с фалшиви обещания за повишаване на доходите, въпреки че е загубила изборите.

Борисов посочи, че опозицията отново хвърля прах в очите с обещанията си, че ще помага на управлението по важните за страната теми. "Това твърдение е пореден популизъм, защото един от най-важните въпроси за държавата, в който можем да постигнем доста, е европейското председателство. Предложихме им да се обединим по тази тема, отговорът им го чухте преди час", аргументира се той.

Бойко Борисов добави, че с президента са обсъдили доста въпроси, включително и Закона за концесиите, на който Радев наложи вето. Според него в президентството има много здравомислещи хора, с които може да работи съвместно.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във