Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов, министрите и кризисният щаб решават мерките за извънредното положение

Премиерът Бойко Борисов свиква извънредно заседание на Министерския съвет днес в 16.30 часа съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19. 

Очаква се министрите и членовете на Националния оперативен щаб да конкретизират необходимите мерки за овладяване на извънредната ситуация с коронавируса, след като по-рано днес парламентът прие единодушно поисканото от правителството извънредно положение. Народното събрание възложи на Министерския съвет да предприеме всички необходими мерки за овладяване на извънредната ситуация във връзка с коронавируса.

За първи път в условията на демокрация България въведе извънредно положение за 1 месец. Основните права на гражданите се запазват, остават неотменими. Опозицията подкрепи решението на правителството. Парламентът остава действащ орган.

Facebook logo
Бъдете с нас и във