Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов към министрите: Имате два дни да измислите заплатите на медиците от Враца и Ловеч

Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите си в срок от два дни да изработят механизъм, по който да бъдат изплатени заплатите на медиците от болниците в Ловеч и Враца. Борисов се обърна конкретно към финансовия министър Владислав Горанов и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Към момента общата сума на дължимите трудови възнаграждения за периода февруари - април в двете болници е в размер на 1 873 113 лева. 

Премиерът подчерта, че не може да допусне лекарите, положили висококвалифициран труд, да бъдат лишени от заплати. Той добави, че демотивирането на тези специалисти би могло да има тежки последици за здравето и живота на хората във Враца и Ловеч.

Борисов обясни, че не бива персоналът на двете здравни заведения да носи отговорност за действията и бездействията на техните ръководства. По думите му контролните функции не са задължение на редовия медицински персонал.

Премиерът вече е провел среща с Горанов и Ананиев. Той очаквал механизмът да му бъде представен на редовното правителствено заседание в сряда. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във