Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов към медиите: Не се изкушавайте в жълтенията!

Премиерът Бойко Борисов благодари на медиите, които не са оповестили личните данни на ученика от Пловдив, обвинен за подготвяне на терористична атака. 

"Не се изкушавайте в жълтенията да се показвате най-информирани", заяви Борисов пред журналисти, след като участва заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов в церемонията в Дирекция "Жандармерия“ за връчване на ключовете на нови автомобили на областните дирекции на МВР и на жандармерийските подразделения в страната. Реакцията му бе по повод агенция ПИК, която съобщи лични данни на 16-годишния ученик от Пловдив, с което предизвика негативна обществена реакция. В отговор на въпрос защо прокуратурата е оповестила случая, премиерът коментира, че няма как това да не се случи, защото става въпрос за подсъдим.  "Това са чудовищни, мръсни бомби, които убиват хора, по-силни от тези в Сарафово", каза още Борисов във връзка с намерените експлозиви в дома на ученика.

"346 са автомобилите за 9 млн. лева“, съобщи той. "С тези коли преследват престъпници, трябва да се придвижват бързо. Много са хубави автомобилите, 6 скорости, близо 130 коня, много икономични, бензинови“, коментира Борисов новите автомобили на МВР.  Той поясни, че са се насочили към бензинови автомобили, заради рестрикциите към дизела в Европа и изрази надежда, че може в бъдеще автомобилите да се произвеждат в България. 

Премиерът съобщи, че се подготвя създаването на Антитерористичен център като повод е случаят с ученика от Пловдив. "Сега по медиите тръгнаха анализатори, психолози, един, дето и джебчийка не е хванал и той. Познавам го колко лабав беше като полицай", коментира предстоящия антикорупционен център Борисов.

Вече е определено мястото за Антитерористичния център. Борисов обясни, че "когато станем готови, ще го финансираме, имаме отделени средства". Премиерът подчерта, че в този център на едно място ще бъдат концентрирани представители на службите.

Борисов коментира и темата за намаляването на партийните субсидии и че решението на ГЕРБ е на базата на референдума. "Аз мога да дам предложение да асфалтираме пътя до Луната например и то ще го асфалтираме нелошо", каза Борисов по темата, която разцепи парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във