Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов към Бареков: ГЕРБ няма нужда от патерици

ГЕРБ няма да се коалира с парламентарната група на "България без цензура", тъй като нямала нужда от патерици. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по повод изказванията на лидера на ББЦ Николай Бареков в парламента. По-рано днес той увери, че е готов заедно с парламентарната си група да отидат на среща с ГЕРБ, на която да обсъдят евентуална подкрепа на кабинета. "Този, който иска нашата подкрепа, да ни покани на официални разговори и да видим какво ще ни предложат, защото една подкрепа не се дава просто ей така", обясни Бареков.

Повод за готовността на евродепутата станаха предупрежденията на Патриотичния фронт, че може да оттегли подкрепата си от кабинета, заради назначенията на хора на Корман Исмаилов за областен управител на София и за зам.-министър на отбраната.

Депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев обаче призова хората да не се поддава на поредните лъжи и манипулации. На хората на Бареков е дадена една комисия, с което ГЕРБ показва, че не пренебрегва депутатите от партията му. "Ние се отнасяме с уважение към всички парламентарни групи", подчерта Велчев.

Той призова Николай Бареков да понесе отговорност за костинбродската афера и за настоящите си лъжи, за да видят хората, че не може така безнаказано да се манипулира общественото мнение.

Велчев увери, че двамата депутати, които бяха изгонени от групата на ДПС не са "отлюспени" умишлено, за да осигуряват подкрепа на ГЕРБ. "Нищо общо нямаме с ДПС", категоричен бе той и увери, че хората на Борисов няма да водят преговори с изгонените от движението депутати.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във