Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Кой умник накара 100 млн. европейци да живеят като аборигени

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще търси подкрепа от Европейския съвет и ръководителя Доналд Туск за премахването на двойния стандарт при храните за Западна и Източна Европа. 

Борисов посочи, че и през ум не му минавало, че големите компании налагат двойни стандарти. Като разбрал обаче страшно се обидил. 

"Не ви ли се струва безобразие терминът национален вкус за бебета. Кой умник в Европа изследва едно бебе какъв вкус има. Кой умник каза, че българското бебе обича по-малко мляко и обича палмово масло. Кой умник. И постави 100 млн. души да се чувстват като аборигени, сигурно даже аборигените вече живеят доста по-добре Нацията става все по-болна, защото когато се поемат с тонове палмово масло мининистърът на здраеопазването може да каже какво се случва със сърдечно-съдовите заболявания. България преди 10 години влагаше 1 млрд. за здравеопазване, сега 5 млрд. и продължават хората да мрат от сърдечно-съдови заболявания най-много в Европа", възмути се Бойко Борисов.

Премиерът се закани на срещата на върха на ЕС в София през май, евролидерите да бъдат почерпени с български продукти. Така Борисов щял да провери "дали службите ще разрешат".

"Не сме виновни, че като са седнали на масата Сталин, Рузвелт и Чърчил да разпределят света и сме попаднали от тази страна. Опитваме се да наваксаме", допълни министър-председателят.

На форума в София участва и еврокомисарят Вера Юрова, която заяви, че цел на ЕК е хората да не виждат двойния стандарт в потребителската си кошница. Потребителите трябва да са убедени, че продуктите са еднакви в отделните страни-членки, подчерта тя. И призова да се изясни източникът на различията, призова Юрова

Facebook logo
Бъдете с нас и във