Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Коалицията си работи прекрасно

Сутринта имахме Министерски съвет и коалицията си работи прекрасно.  Това обяви премиерът Бойко Борисов по повод новия трус, които разтърси коалицията Обединени патриоти. Партията на Валери Симеонов НФСБ официално обяви, че прекратява преговорите с ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов за общо явяване на изборите за Европейски парламент. След редовното заседание на кабинета Борисов пристигна в Димитровград, където откри новия завод на индийската компания „Варок Лайтинг Системс“. 

„Всяка политическа партия си има нейните лидери, те си имат своя политика и си я развиват. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството, а то не пречи“, коментира още Борисов, като допълни, че напрежението в малката коалиция не се отразява и на инвестиционния климат в страната.

Премиерът поздрави инвеститорите в предприятието в Димитровград. 

„Искам да поздравя инвеститорите, това е едно от високотехнологичните предприятия. Всичко се изнася за Кьолн. Амбицията им е още 400 човека да назначат. Работниците са изцяло от Димитровград и Хасково. Това е най-важната политика – повишаване на доходите, работни места и високотехнологични производства”, каза Борисов. 

Той коментира и обвиненията на Елена Йончева срещу него и това, че БСП защити журналистката. 

"Крадецът казва "дръжте крадеца". Не се занимавам с такива хора. Те за "добро утро" за "лека нощ" трябва да казват Бойко Борисов. Нито имам нещо общо с КТБ, нито с който и да е било. Отнема се вниманието от реалната политика", обясни Борисов и допълни, че има специализирани органи.

"В момента институциите работят, какво общо имаме ние с това", попита той.

За евроизборите премиерът каза, че неговите очаквания са,  че ще бъдат трудни, но ГЕРБ е направил много, за да ги спечели.

Изказването на премиера може да гледате ТУК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във