Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Кандидат-премиер трябваше да е Слави Трифонов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя, че кандидат-премиер на "Има такъв народ" е трябвало да бъде Слави Трифонов. 

"Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов. По-добре да поработи 6 месеца, да ги подреди и да продължи друг. Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения", заяви Борисов пред репортери в Котел.

По думите му няма значение кой е кандидатът, щом не е лидерът на „Има такъв народ”.

Извън коментара си за предложения от ИТН кандидат-премиер Бойко Борисов се включи в започната през седмицата атака срещу финансовия министър в служебното правителство Асен Василев.

"Единственият виновен за всичко това е Румен Радев. Защото видяхме коварството му– данъчен измамник беше назначен за шеф на данъчните. Много умен измамник, според неговите съдружници, беше назначен от Радев за финансов министър", заяви бившият министър-председател.

Според Борисов служебният кабинет и Румен Радев са отмъстили на Трифонов и са започнали да натискат за обявяване на кандидат.

"Вчера станахме свидетели и на друго – вътрешният министър призна, че се е намесил в изборите. Рашков, ГЕРБ в България пак ви победи. Пак не успя, въпреки репресиите и натиска. Направиха машинациите в чужбина”, заяви Борисов.

Той е на мнение, че държавният глава е в паника и е посял омраза.

"Радев създаде война между политическите партии. Единственият шанс, който виждам аз, е Слави да излезе и да ги озапти. За да се съберат и да управляват. Моля го, Слави, да излезе и да се разберат. Ние не искаме да управляваме. Да се съберат и да си поемат отговорността за обидите, компроматите и глупостта. Хората едно по едно почват да сравняват – и медиците виждат, че няма пари, и земеделците”, обобщи Борисов. 

Той подчерта, че новите случаи на коронавирус днес са драстично повече от предишните дни. Той предупреди, че след септември нещата ще се влошат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във