Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Каквото обещахме, направихме

Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ печели изборите толкова години, защото нямат неизпълнено обещание. "Метро - метро, магистрала - магистрала, жп линия, пречиствателна станция, двойно увеличение на заплатите на учителите, 100 млн. лв. повече за полицаите. Каквото сме обещали всичко сме направили", посочи премиерът Борисов пред форума на ЕНП в София, с който бе даден старт на инициативите на европейската десница на местно равнище за европейските избори през 2019 г. Мотото е "Европа започва във вашето село / град / регион".

Да внимаваме повече популисти и националисти "да не излезат отстрани", социалистите са системна партия, с тях може да се говори. ЕС да урегулира отношенията си с Русия и с Турция. България на сто процента реши проблема си с мигрантите. Това бяха сред основните акценти от изказването на Борисов

Борисов подчерта, че за никого в Европа няма спор, че ЕС е най-доброто място за живеене и най-добрият съюз в света и не случайно миграционният поток отвсякъде е към Европа. Има най-добрата инфраструктура, екология, иновации, дори абсурдни социални системи, изброи плюсовете той.

По-важно, според него е обаче, да се определят предизвикателствата навреме. Затворете си границите, отворете си КПП-та, препоръча за пореден път българският премиер и рестартира идеята си за хот спотове, извън територията на ЕС.

България на сто процента реши проблема си с мигрантите, натискът е нула процента, трудни са ни шенгенските граници, обяви Борисов и поиска политическо решение на ЕС за миграционната криза.

За кохезионната политика и многогодишната финансова рамка след брекзит Борисов каза, че България ще предложи и според него трябва да бъде прието, да се повиши вноската на всички членки на ЕС "по квотата каквато е в момента на база БВП".

Той не подмина и темата с изграждането на транспортните коридори през Балканите, което трябва според него да стане политическо решение на Евросъюза. В противен случай обричаме Балканите на обезлюдяване, категоричен е премиерът. Без европерспектива те могат да станат и "черна дупка", която да генерира несигурност, нестабилност и тероризъм, предупреди Бойко Борисов.

Колко изтребители, танкове, ракети трябват на Европа, внасяме съответно спрямо вноските в ЕС, и общ щаб брани Европа, описа част от виждането си за колективна отбрана премиерът.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във