Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Как ще съм страхлив, бях пожарникар

Не съм позволил един пожарникар да влезе преди мен в пожара, а колко спасителни операции съм провел...Това коментира пред  bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод обвинението на председателя на БСП Корнелия Нинова, че е страхлив и затова не иска да излезе на дебат с нея.

Борисов уточни, че не приема Нинова за враг, а като опонент. „Аз врагове нямам имам опоненти, битката е между БСП и ГЕРБ, между лявото и дясното, не зная защо е този зор да се превърне в лична битка. Аз винаги съм давал път на жените, но има някакви граници”.

Борисов обяви още, че не обича жени да му поставят ултиматуми и затова не е женен. Аз много трудно минавам в ролята на друг пол, при нея това изглежда е по-лесно, отговори той на въпрос ще се разберат ли с Корнелия Нинова като мъже.

По повод коментари на Корнелия Нинова за връзката на Борисов с Тодор Живков и присъствие на хора от БКП в листите на ГЕРБ, бившият премиер отговори: "С Тодор Живков се запознах, когато Корнелия Нинова беше активист на СДС".

След изборите има два големи проблема - как ще се състави стабилно правителство и кога ще са изборите, по правилата на Референдума, обясни Борисов. Той обяви, че още с първия ден на създаване на парламента, той ще бъде подложен на огромен натиск, заради референдума. "Това е втори проблем, колко дългосрочно трябва да е следващото правителство, за да се проведат изборите по начина, по който два милиона и половина са поискали", допълни той.

Според Борисов, след предсрочните избори, като се стигне до формиране на правителство, ГЕРБ е в
по-привилигирована позиция, защото са работили и с патриотите, и с реформаторите, и имат възможност за повече маневри. В отговор на въпрос, той обяви, че хората ще кажат дали ГЕРБ ще прави трети кабинет.

Борисов подчерта, че лидерът на партията, която победи, трябва да е премиер. Според него ГЕРБ е в добра кондиция, поучила се е от грешките и ще спечели предсрочните парламентарни избори. Бойко Борисов посочи, че ГЕРБ няма да прави коалиция с ДПС, но "БСП шикалкавят зверски на тази тема".

Facebook logo
Бъдете с нас и във