Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов изпрати министри в бедстващите райони в Бургаско

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на околната среда и водите Нено Димов да посетят засегнатите от наводненията места в Бургаска област и да се запознаят със ситуацията, причинена от обилните дъждове. Според разпореждането на премиера, те трябва да предложат и допълнителни мерки за овладяване на последиците от бедствието.

Около 17 часа министрите ще бъдат в района на свлачището на АМ „Тракия”, за да инспектират работата на поддържащата фирма, която се е заела с разчистването на свляклата се земна маса. След това ще отидат в Камено, което е едно от най-силно засегнатите от бедствието населени места.

Междувременно бе съобщено, че е установена самоличността на тримата загинали в пороите, които се изляха в Бургаско през нощта. Това са възрастни, трудно подвижни хора от селата Полски извор, Черни връх и Ливада. Издирва се четвърти от Черни връх, съобщи областният управител Вълчо Чолаков на извънреден брифинг в Бургас. Има починал и в село Равнец, но в момента се уточнява причината за смъртта му. Тримата загинали са се удавили през нощта в къщите си,  живеели сами.

Рекордните 170 л/кв.м. дъжд са се изсипали през нощта в най-тежко засегнатите райони.

Facebook logo
Бъдете с нас и във