Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Избирателите ни не допускат да се коалираме за изборите

"С всеки изминал ден, с щетите, които са нанесли партиите на промяната в страната, нашите избиратели не допускат да се коалираме с тях за предстоящите избори". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред репортери при посещение в Рилския манастир. "Тази кражба, която е била през последните шест месеца, ще отврати много народа и резултатите от изборите ще бъдат различни. Освен това сега, като го няма Бойко Рашков, съм сигурен, че и машините няма да бъдат така манипулирани. Стотици машини разнасяха по складове", добави лидерът на ГЕРБ.

По думите му при газовите доставки се целяло "Булгаргаз" да фалира, след като той вече се е "набълбукал" със стотици милиони загуби. Според Борисов има огромен риск "Газпром" да изпрати страната ни на арбитраж и някое следващо правителство да плати към един млрд. и 600 млн. след това.

Борисов се обидил, когато президентът Румен Радев го сравнил с бившия премиер Кирил Петков. "Президентът Радев ме обиди много като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби. Ако иска, може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме. Направихме България да притежава 80 км от компресорните станции на Балканите - ново строителство. Направихме България страната с най-силно развита газопреносна система на Балканите.  През 2009 г. първото, което ГЕРБ са направили, е да махнат посредниците при доставките на газ, но те сега са възстановени и по този начин се крадат над 120 млн. от тези хора. Как ще ме сравнява с Кирил Петков? Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл", изтъкна председателят на ГЕРБ.

"Ако не се правеха на фалшиви герои, сега можеше да се продължат доставките за дългосрочен договор. Сега имат два начина за действие – или с дългосрочен договор, дали с американска, египетска или катарска компания, за да може бизнесът и потребителите да знаят каква ще е цената и да си планират колко ще им струва стоката и това, което произвеждат. Другият модел е да се освободи пазарът само за посредници, но тогава за един малък пазар, какъвто е България, веднага ще стане монопол. Сега по бензиностанциите горивото е едно и също, уж едните го внасят от Австрия, другите - от Гърция, или го произвеждат", каза още Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във