Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов иска за Мария Габриел ресор "Киберсигурност"

Това, което искаме, са модерните ресори - киберсигурност, управление на IT технологии. Това сме го заявили преди месец и половина в мое лице пред Европейската комисия. За какво ти е ресор земеделие - там парите са разпределени за всички държави. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на написаното в списание "Политико", че България иска еврокомисар по земеделието в следващата еврокомисия. В момента Габриел е еврокомисар по цифровизацията.

"Някой пуска тоя слух, за да каже после, че не са ни го дали. Ето, ясно и точно ви казвам - ресорът, който е сега, плюс разширение към него искаме", коментира Борисов.

Премиерът се ядоса на задаваните от журналистите въпроси и поиска да му задават въпроси, които наистина за важни, а не да искат да "коментира измишльотините на някого".

В настоящата Еврокомисия с ресор "Земеделие и развитие на селските райони" е ирландският еврокомисар Фил Хоган, който също е номиниран от Дъблин за бъдещата комисия. По неофициална информация иска да получи портфолио "Търговия" или да запази настоящото си.

Миналия месец правителството одобри кандидатурата на Мария Габриел за член на Европейската комисия от името на България.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във