Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов иска от шефа на НАТО ефективно използване на парите за отбрана

S 250 02aa4b6f 1f1b 4854 b194 8eb095c54d26

Плана за действие за готовност на НАТО и сътрудничеството в рамките на Алианса са обсъдили премиерът Бойко Борисов и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е на официално посещение в България.

На срещата Борисов е поставил акцент върху ефективното и прагматично използване на средствата, предвидени за отбрана, за да бъде намерен балансът между възможностите на бюджета и поддържането на високо подготвени и материално обезпечени въоръжени сили, се казва в съобщението на правителствения пресцентър.

На срещата са подчертани възможностите, които предоставят инициативите на НАТО и ЕС за интелигентна отбрана и споделяне на способностите.

Столтенберг даде висока оценка на участието на България в мисиите и операциите на Алианса и посочи, че българските военнослужещи се ползват с репутацията на отлични професионалисти.

Обсъдени са били регионалната и енергийна сигурност в региона.

В рамките на посещението си у нас генералният секретар на НАТО ще се срещне и с държавния глава Росен Плевнелиев. Двамата ще дадат пресконференция в 17.30 часа в Гербовата зала на президентската институция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във