Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов иска общоевропейско решение за мигрантската криза

Премиерът Бойко Борисов ще поиска от канцлера Ангела Меркел да се търси общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на мигрантската криза, съобщи министър-председателят в профила си във   във Фейсбук.

В петък в Истанбул той се ангажира да предаде исканията на турската страна за безвизово пътуване в шенгенското пространство, които са част от споразумението за решаване на проблема с мигрантите.

Днес той се среща с германския канцлер Ангела Меркел, като в разговорите ще участват и министър-председателите на Хърватия и Словения и канцлерът на Австрия.

"Освен това ще запозная колегите с темите, които обсъдих вчера в Истанбул заедно с турския премиер и президент, и отново ще подчертая, че единствено с воля и решителност от страна на ЕС и добра координация с Турция, ще се справим успешно с този проблем. Заставам зад европейското единство и защита на суверените на държавите ни. Убеден съм, че разумът ще победи популизма и ще изградим стабилност и сила в региона", допълни Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във