Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Има справедливи искания на протеста и ги чувам

Премиерът Бойко Борисов добави коментари към видеата, които публикува по-рано днес по време на инспекция на автомагистрала "Европа". 

"Пътуваме по новата АМ „Европа“ за Калотина. Радвам се, че протестиращите тръгнаха по магистралата - доскоро двупосочен паважен път. Дразнят се, че показвам магистралите, но това е труд, това е много работа. Тук са данъците на хората, инвестирани в инфраструктура. Имаме много какво да показваме още. До ноември предсрочно ще бъде готов участъкът на АМ „Европа“ от Драгоман до Сливница", написа Борисов в социалната мрежа.

"Никога не съм следвал максимата: Бий, за да те уважават“, а „Уважавай, за да не те бият“! Има справедливи искания на протеста и ги чувам, те се открояват силно.

Отново се обръщам към българите по кръстовищата: не очаквайте агресия от полицията или да отстранят палатките. Тези кръстовища, градът, държавата не са за Бойко Борисов. Те са на всеки данъкоплатец. Не пречите на мен, а на своите съграждани. Изборите ще дойдат и всеки ще получи това, което си е заслужил.

Гузните физиономии на опонентите ми издават всичко. Затова се и сменят по 6 версии на ден. Двуличието отново ще блесне със страшна сила", посочва още премиерът.

По-рано днес той коментира и излъчването на живо във Фейсбук на лидера на "Да, България" Христо Иванов от протестите на "Орлов мост", което предизвика множество негативни реакции в социалните мрежи. На видеото се вижда как към Иванов се приближава бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски и споменава името на бизнесмена Младен Михалев – Маджо.

"Гузната физиономия не можеш да си оправдаеш", заяви премиерът. И допълни, че щом е видял клипа, го е препратил на председателя на "Да, България", "не за друго, а да си види гузната физиономия".

"Борбата за повече европейски средства, справяне с икономическия колапс заради коронавируса, Зелената сделка, влизането в Банковия съюз – всичко това бяха все тежки решения. Поехме отговорност и ги взехме. Останалото е ясно и е разписано в закона – правото на протест и кога да има избори. Години наред ме анализират, през последния месец непрестанно слушам какво трябва да направя и какво съм мислел да направя. Знам какво ще направя, решението е взето! До дни ще го обявя. Време е за решения", гласи следващата публикация към видеото от инспекцията на магистралата. В самото видео, а и в друга своя публикация от уикенда, Борисов отново намекна за обявяването на важни решения, но така и не обяви в прав текст дали решенията засягат исканията на протестиращите за оставка на кабинета. 

"Проектанти и инженери от всички краища на България работят на АМ Европа. Над 1000 работници, армия от валяци и багери са на обекта всеки ден, за да могат българите да пътуват по-бързо и по-безопасно. Усилията си заслужават. Продължава работата и по останалите инфраструктурни обекти в страната. До края на година ще бъде пуснат участъкът от Търговище до Шумен на АМ Хемус. Не спира напредъкът и по трасетата Ботевград-Мездра, обходния път на Габрово и Айтоския проход. Това е лицето на България. Ще мине време и хората ще оценят направеното", подчертава министър-председателя в последния си пост в социалната мрежа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във