Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов и Радев си обещаха да работят заедно

S 250 fbd21acb f45b 4d5e 874c a7d29cc8f99e

Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на президента Бойко Борисов, които разговаряха днес на „Дондуков“ 2.

Срещата се проведе по инициатива на Борисов и на нея бяха обсъдени редица въпроси, свързани с укрепването на сектор „Сигурност“, реформите в правосъдието, проектите за модернизация на армията и позициите на страната в международен план.

На срещата беше подчертано значението на взетите решения на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност от 30 май  за подобряване на мотивацията на служещите в сектор „Сигурност“ и за ускоряване реализацията на проектите за модернизация на Въоръжените сили. Държавният глава подчерта, че президентската институция защитава ясно регламентирания процес за реализация на проектите за модернизация на Въоръжените сили и предоставената в рамките на този процес военна експертиза. Важното е процесът на модернизация на Българската армия да не спира, е позицията на президента.

Радев и Борисов бяха единодушни, че страната ни се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост. Премиерът оцени високо призива на президента Радев за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта. 

Общо беше мнението, че отстояването на позициите на страната ни в международен план изисква съгласие и общи действия от страна на всички държави институции. Борисов запозна президента с резултатите от проведените наскоро свои посещения в Франция, Германия и Хърватия, а президентът Радев – с визитите си в региона на Югоизточна Европа и с предстоящите си посещения в Черна гора и Италия, по покана на президентите на двете държави.

Facebook logo
Бъдете с нас и във