Банкеръ Daily

Илиян Василев:

Борисов и Пеевски могат да разчитат само на подкрепа от Русия

Единствената външна реакция на подкрепа, на която Борисов и Пеевски могат да разчитат, е от руското посолство и руските медии, смята Илиян Василев.

Единствената външна реакция на подкрепа, на която Борисов и Пеевски могат да разчитат, е от руското посолство и руските медии. Нещо в жанра - недопустима намеса във вътрешните работи на суверенна държава и т.н. И бъдете сигурни, тя няма да закъснее. Дори си мисля, че ще дойде и от Москва. Това е коментарът на анализатора Илиян Василев по повод наложените от Съединените щати санкции на Делян Пеевски и Васил Божков, както и на компании, свързани с тях по закона "Магнитски". 

"Путин няма да пропусне да защити невинно обвиненитe от американските империалисти. Добрата страна на подобно развитие е че ще падне фасадата от на показното про ЕС и НАТО лице на цялата олигархична вършука у нас", написа Василев на страницата си във Фейсбук.

Санкциите на САЩ се налагат заради широката роля на Пеевски, Божков и Желязков в корупцията в България. 

"Американското правителство ще продължи да налага осезаеми и значителни санкции за онези, които участват в корупция и работят за защита на глобалната финансова система от злоупотреби", се казва в прессъобщението, където санкциите срещу тримата българи са окачествени като най-голямото еднократно действие на САЩ, насочено срещу корупцията у нас.

От изявлението се разбира, че БожковПеевски и Желязков са уличени в злоупотреби с публични институции с цел печалба и прекъсва достъпа на тези лица и техните компании до финансовата система на САЩ. За по-нататъшна защита на международната финансова система от злоупотреби от корумпирани участници, Министерството на финансите насърчава всички правителства да прилагат подходящи и ефективни мерки срещу изпирането на пари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във