Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов и партийци се ваксинираха на живо във "Фейсбук"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ваксинира срещу Covid-19 на живо във "Фейсбук". Експремиерът бе ваксиниран с препарата на "Модерна" в софийската болница "Софиямед".

„Аз съм против задължителните неща, но именно затова трябваше с много обяснения от вас, от докторите, за да може да се постигне колективен имунитет, ще се моля на всеки, който е гласувал за нас, да отиде да се ваксинира. 650 хиляди не са малко хора, защото няма по-ценно от човешкия живот и здраве“, посочи бившият премиер.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3075081036111823/?t=351

След Борисов се ваксинира и неговият заместник в партията Томислав Дончев, както ексминистърът на вътрешните работи и настоящ депутат от ГЕРБ Младен Маринов. Забеляза се, че присъства и бившият депутат Делян Добрев.

"Обръщам се към политическата класа – нека ваксинирането да бъде основният ни общ приоритет. Обръщам се и към тези, които са гласували за нас, 650 000 не са малко хора, ваксинирайте се", заяви още Бойко Борисов.

Борисов прекара коронавирусната инфекция през октомври миналата година. Той бе с общо неразположение и на домашно лечение. Затова досега той казваше, че няма да се ваксинира, тъй като е изградил антитела.

Преди дни на пресконференция лидерът на ГЕРБ заяви, че ваксинационният процес в страната трябва да се възстанови и да се достигнат отново 35 000-40 000 ваксинирани на ден.

Втората доза на ваксината срещу Covid-19 трябва да му бъде поставена на 24 август.

Facebook logo
Бъдете с нас и във