Банкеръ Weekly

Общество и политика

Борисов: "И ние имаме адмирали, летци, изтребители..."

Бойко Борисов обяви на 23 февруари слогана на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори и заедно със заместника си Цветан Цветанов представиха водачите на кандидатдепутатските листи. "Реални решения за България" е мотото, под което ще протече предизборната кампания на партията. Борисов напомни отново най-важните акценти от програмата, изтъквайки, че всички точки от нея са изчислени точно, но могат да бъдат изпълнени само ако ГЕРБ са на власт.

"Виждате, и ние имаме адмирали, летци, изтребители, генерали, зенитно-ракетни дивизиони. Кавалерист не намерихме, останаха в БСП. Оставихме се и ние да вървим в тази посока на модерните решения и само за месец време се видя, че държавата иска друго", отбеляза по-време на представянето Борисов.

"Днес Нинова каза, че не знае кой сменя главсека (б.р. - главния секретар на МВР Георги Костов), областните управители. Въпросът пак е КОЙ. Когато дойде БСП на власт, идва въпросът КОЙ ... Считате ли, че избраното правителство не знае, премиерът не знае, Нинова не знае. И то по един криминален начин беше сменен. Аз винаги съм бил на принципа - като се дойде на власт, да се сменят всичките. Така че ако дойдат на власт - да ги сменят, а не сега", продължи лидерът на ГЕРБ. Според него Корнелия Нинова се уплашила и отказала да поведе листата на червените в Благоевград, тъй като там участвал Делян Пеевски от ДПС. "Омбудсман си направихме от БСП само и само да има мир", припомни Борисов избора на Мая Манолова на поста. "А какво получихме - тежък реваншизъм", ожали се той.

Шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов се похвали с 54% обновление в списъците на претендентите за народни представители. Общо 480 са номинираните от ГЕРБ за кандидат-депутати. По думите на Цветанов в някои области процентът на новите лица варира между 75 и 80. "Направили сме всичко възможно тези нови лица да бъдат общественици", обясни вторият човек в партията.

Същия ден в централата на "Позитано" председателят на БСП Корнелия Нинова оповести, че би участвала в дебати с Бойко Борисов. "Очаквам с нетърпение дебат с г-н Борисов, ако се съгласи. Нямайте съмнение в това", каза тя в отговор на журналистически въпрос. Нинова отказа да коментира по същество смяната на главния секретар на МВР Георги Костов, защото това бил въпрос от компетенцията на служебното правителство и БСП нямала никакво отношение. За нея било важно изборите да са честни, без значение с какви кадри ще се подсигури това. Нинова даже се присъедини към призива на Бойко Борисов - да се изясни кой е отговорен за смяната на главния секретар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във