Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: И на моя служебен автомобил му се развиват болтовете

Кое е важното, че някой му е развил болтовете? Така премиерът Бойко Борисов коментира случая с развитите болтове от гумата на автомобила, с който се вози председателят на Върховния касационен съд (ВКС).

Той поясни пред Нова телевизия, че Мерцедесът, с който се вози, е бил "поне три пъти на основен ремонт на двигател и сигурно 20 пъти е влизал в сервиз, защото са на пет-шест-седем години".

"Пратете долу да кажат шофьорите в какво състояние са джантите, тези саги ми идват повече. И аз мога да коментирам това, че по шест пъти на път сме прехвърляли багажа", ядоса се премиерът и обяви темата за жълта.

Той иронизира, че скоро ще дойдат бронирани Лади Нива, които той поискал. "Ще дойдат скоро нивички", заключи Борисов и допълни, че и на неговия служебен автомобил са се развивали болтовете. 

Според Борисов, ако Панов се страхува, трябва да излезе и да каже от кого: „Като искаш да си в гората и да ловуваш мечки не трябва да те е страх“, каза той и поясни, че всеки ден се коментират изказвания на Панов, а той не трябвало да се меси в работата на парламента.

„Всеки ден Лозан Панов - болтовете, всеки ден - Лозан Панов каза. Ами седнете си наредете съда“, каза Борисов.

Борисов съобщи, че е имал разговори на висок тон с турския президент Реджеп Ердоган заради някои от изказванията му срещу Европейския съюз преди да се проведе референдума в южната ни съседка. На него населението гласува положително за конституционни промени, които да превърнат страната в президентска република с изключителни правомощия на държавния глава.

Борисов добави, че след референдума "нещата в Турция се успокояват". Преди това имало предизборни изказвания, които били с цел постигане на победа в допитването. Изказванията, че южната ни съседка "ще бие османски шут на Европа" обаче били прекалени.

"На Ердоган му казвам Тайпи още от времената, когато бяхме кметове. Така му казват близките приятели. С него си говорим основно за оградата по границата и как да не се допусне вълна от бежанци на нея. Самата ограда е направена, за да спре подобен поток от хора и да помогне на работата на граничарите", заяви Борисов.

Премиерът коментира и критиките за надеждността на оградата по българо-турската граница: "Целта на нашето съоръжение е да подпомогне полицаите, жандармерията и армията в случай на голям бежански поток. Сега ще се сложат термокамери. Цялата ограда ще бъде в датчици и ще стане по-надеждна".

Борисов се закани да направи промени в кабинета при неуспешна административна реформа и изрази надежда, че тя може да се случи до септември.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във