Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов и Ли Къцян обсъждат важни инфраструктурни проекти

Премиерът Бойко Борисов посрещна председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян в София. Официалната церемония се състоя пред паметника на Незнайния войн, където двамата премиери поднесоха венци. След това Бойко Борисов и Ли Къцян разгледаха църквата „Света София“.

Българският премиер и председателят на Държавния съвет на Китай проведоха двустранна среща в сградата на Министерския съвет, последвана от пленарни разговори. 

Ли Къцян е в София за провеждането на седмата Среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която тази година се домакинства от България. Основната цел на форума „16+1“ е да задълбочи търговските връзки и икономическото сътрудничество между държавите участнички и да насърчи двустранни и многостранни партньорства. На форума ще има 550 китайски участници, 600 български и 300 от Централна и Източна Европа.

„За първи път посещавам България след сформиране на правителството и това е първата спирка на европейския ми маршрут. Благодаря за тържествената вечеря на г-н Борисов вчера вечерта. Имах възможност да видя златни предмети от преди 7 хил. години. Вчера ми дадоха и подарък – знаме от съпругата на Боян Петров, който изчезна по време на изкачване в Хималаите. На знамето пише, че нейното сърце винаги ще остане там. Ние се гордеем с неговия кураж“, каза още Къцян.

Той посочи, че с премиера Борисов са провели важен разговор на четири очи и са постигнали единодушно съгласие по някои важни въпроси.

Facebook logo
Бъдете с нас и във