Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов и екипът му са с отрицателни резултати от тестовете за коронавирус

Резултатите от повторните тестове за коронавирус на премиера Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера са отрицателни. 

Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с COVID-19.

Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители на Министерския съвет. Така общият брой на заразени с COVID-19 служители става четирима. По-голямата част от администрацията на кабинета вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове.

Вчера следобед Деница Желева е дала положителна проба за COVID-19, но резултатът от повторно направеният ѝ днес тест е отрицателен.

Резултатът и от първия тест на премиера беше отрицателен, но той бе поставен под карантина. Това е била и причината министър-председателят да не участва в дебатите по смяната на министри в Народно събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във