Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: И да бяхме спечелили изборите, правителството щеше да падне

Дори да бяхме спечелили президентските избори, нямаше да можем да приемем бюджета в парламента и пак щеше да падне правителството. Това коментира пред журналисти в Народното събрание премиерът Бойко Борисов.

"С тези популистки предложения от данъчните им реформи, които предлагат, ще се губят около милиард и 231 милиона лева на година. Ако направят такава пенсионна система да събира повече приходи на годишна база, е милиард и 500. Сиреч един бюджет ще увисва на година с 3 милиарда. На третата година ще са 9 милиарда. Ще се изхарчи фискалният резерв, който помните аз заварих 3 и нещо, сега е 14 милиарда“, посочи Борисов.

"Водили сме разговори с патриотите, те категорично казаха, че няма да подкрепят бюджета. В един момент, ако дори бяхме спечелили президентските избори, нямаше да можем да приемем бюджета в парламента и пак щеше да падне правителството, тъй като нямаме мнозинство. ДПС, БСП, ДСБ, АБВ, Патриотите вече са опозиция на кабинета. Тогава с какво мнозинство ние ще правим реформи или ще продължим да работим?“, запита премиерът.

"На изборите голяма част от Реформаторите и от Патриотите гласуваха за г-н Радев, така че те имат пълното болшинство в момента“, допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във