Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Готови сме да окажем помощ на Гърция и Турция

Страната ни е готова да окаже помощ и съдействие на Гърция и Турция след опустошителното земетресение. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

"Като съседи в нужда сме длъжни да си помагаме. Затова трябва да пазим уважение помежду си и да поддържаме винаги диалог. България изразява солидарност с народите на Гърция и Турция във връзка с разрушителното земетресение, което предизвика жертви и щети. Страната ни е готова да окаже помощ и съдействие. Поднесох съболезнования на гръцкия министър-председател Kyriakos Mitsotakis и на турския президент Recep Tayyip Erdoğan, с когото разговарях по телефона", написа премиерът, отбелязвайки в публикацията двамата държавници.

26 са вече жертвите на земетресението в Егейско море. Трусът от 7 по Рихтер и последвалото цунами удариха бреговете на Турция, близо до Измир, и гръцкия остров Самос в петък следобед.  Голяма част от щетите са нанесени в и около град Измир в Турция, който има три милиона жители и многоетажни жилищни блокове. Кадри от въздуха показаха някои от тях, превърнати в развалини.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във