Банкеръ Weekly

Общество и политика

Борисов готов с подписите за референдум

„Поел съм ангажимент към г-н Близнашки и към Калин Янакиев - инициативният комитет за провеждане на референдум ГЕРБ да предаде 500 000 подписа и в рамките на днешния ден вече ще сме готови да ги предадем", каза лидерът на партията Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

Ангажиментът на партията към инициативния комитет към края на деня ще бъде изпълнен. Утре сутринта най-вероятно ще ги поканя да им ги връча, допълни Борисов.

"Тях ги е страх по принцип от гражданите. Гражданска война поради тази причина не може да стане", коментира той управляващите.

За готовността на президента да наложи вето върху част от Изборния кодекс Борисов каза, че той така е преценил, така е решил.

„Не мога да коментирам действията на президента. Знам, че този Изборен кодекс е старият Изборен кодекс и че лъжеха 8 месеца обществото, че ще правят нов, за да отдалечат колкото може повече времето за избори", смята Борисов.

По повод намерението на "България без цензура" за провеждане на операция "Чисти ръце", Борисов коментира:

„Аз съм заловил толкова кокаин, хероин, амфетамин, колкото тези хора не са гледали филми за подобни операции. 15 години не случайно аз съм носител на всички полицейски ордени, всички големи служби в света са ме признали.

С две ръце подкрепям всяка инициатива за борба с престъпността, но затова си има съдебна система, служби, прокурори, следователи, които се занимават с това нещо".

"Хора, които не могат да разпознаят на една снимка кой е, да им дадем да провеждат операция "Чисти ръце", ще отворят ново "Белене". И ръчичките са ми чисти, и къщичката си ми е там, където съм се родил", заяви още лидерът на ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във