Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: ГЕРБ ще върне мандата незабавно

Бившият премиер се похвали, че при него всичко е било във възход.

Слави Трифонов трябва да предложи поне 40 министри, за да има постове за всички желаещи.  Мая Манолова пък говори от името на народа при спечелени 5% от гласовете и то при изключително ниска избирателна активност, зави по време на  на брифинг председателят на ГЕРБ Бойко Борисов,

"Ако вие, водени от Румен Радев, ни вкарате в трети избори и не направите правителство, няма никакво значение какво ще се случва с ГЕРБ", заяви бившият премиер и обяви, че ГЕРБ няма и да подкрепи проектокабинета на ИТН.

"Ако мандатът за съставяне на правителство стигне до ГЕРБ, която е втората политическа сила след вота на 11 юли, то мандатът ще бъде върнат незабавно. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. Ние сме категорична опозиция", обясни Борисов.

Той призова т.нар. "партии на протеста" да съставят кабинет и да поемат отговорност. Причината е, че само две държави от Европейския съюз сме останали без национален план, който е предаден в Еврокомисията за одобрени , но едната е "най-богатата и е все тая за този план".

Бившият премиер отново се похвали, че при него всичко е било във възход и допълни, че управлението на държавата е много къртовска, експертна работа. "Например брутният вътрешен продукт при мен беше във възход“, уточни той.

Борисов отправи нова порция критики към Слави Трифонов и членовете на „Има такъв народ“. Той упрекна и Христо Иванов от "Демократична България".

https://www.facebook.com/watch/?v=329810518692574

"Ако някъде има спад на милиони, това е при Слави Трифонов. Той всеки ден говореше, че на референдума са го подкрепили 2,5 млн. души, а на 11 юли те станаха 600 хил.", каза той. 

Лидерът на ГЕРБ  коментира и информация за договорки, разпространена във вторник. "Хора, вие щяхте да ме чегъртате. Защо да се договарям с вас, вие сте токсични. Аз не ви искам, по никакъв начин не ви искам. При целия рекет и тормоз върху нас - арестувани, задържани, мачкани. И вчера и днес продължават да викат хора и да ги питат за кой са гласували. Това е тормозът на Бойко Рашков".

Той се обърна лично към Христо Иванов в думите: "Имаш ли морал, Христо, бе?". Възмущението му идва от факта, че Иванов продължава да говори за джипа му, който е "джипка на 16 години, при свръхскъпия луксозен мерцедес на Румен Радев, в който се вози, Слави е с три джипа, да не говорим за другите му коли".

Facebook logo
Бъдете с нас и във