Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи правителство с Бойко Рашков

ГЕРБ няма да бламира и ще участва в извънредното заседание на парламента в понеделник (13 декември), когато ще се гласува кабинета с мандат на "Продължаваме промяната". Втората политическа сила ще гласува против проектоправителството с премиер Кирил Петков. "След Орешарски имаше два пъти повече разруха, но се справихме. Сега след тези ще има катастрофа", заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Борисов продължително критикува опонентите си, но все пак каза, че ако предлагат правилни политики, ГЕРБ ще ги подкрепя.

"Ще дадем толеранс на новия кабинет, но ако тръгнат да теглят милиарди, какъв толеранс да им дадеш? Ако имат правилни политики, ние ще ги подкрепяме. Искаме само да върнат цените, каквито бяха при нас. Сега токът е три пъти по-скъп. Дано новият министър да регулира тези неща", посочи експремиерът, който за пореден път отказа да бъде депутат, въпреки че бе водач на листи на изборите на 14 ноември.

Най-остри бяха коментарите на Борисов по адрес на предложения за редовен вътрешен министър Бойко Рашков, когото определи като "еманацията на комунистическите следствени служби". 

През седмицата МВР шефът Рашков също се изказа остро по адрес на Борисов, посочвайки, че ще му помогне да си спомни коя е жената, която е снимала кюлчетата и пачките в спалнята му. "Ще помогнем на г-н Борисов за много неща. За много неща ще му помогнем", добави Рашков.

Бившият министър-председател е на мнение, че президентът Радев Радев "държи цялата силова машина - МВР, ДАНС, ГДБОП" и смята, че бъдещето правителство ще е под тотален негов контрол.

"Щом Христо Иванов и Атанас Атанасов се прегърнаха с хора като Бойко Рашков - кандидат за червен главен прокурор и Корнелия Нинова, няма как тези партии да се определят като десни", продължи недипломатично Борисов. По думите му членовете на ГЕРБ по никакъв начин не отстъпват на представителите на т. нар. партии на промяната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във