Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: ЕНП ме похвалиха за победата над Станишев в пряк двубой

ЕНП е твърдо зад водещия си кандидат за председател на Европейската комисия. До края на деня обаче няма да има решение за топ постовете в ЕС. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в кулоарите на Европейския съвет в Брюксел. Борисов отклони въпроса дали ще предложи Мария Габриел или Кристалина Георгиева за еврокомисар. 

Борисов обясни, че щял да дава подкрепа за кандидати за водещи постове в ЕС само срещу обещание, че Европейската агенция по труда ще бъде базирана в България. "Всеки който проговори и започне да издава позиции, ще загуби. Имаме си козове, държим си ги в ръкавчетата, голямата уста е грешка...", бе коментарът му.

Той изтъкна, че в ЕНП го похвалили, че е победил лидера на ПЕС Сергей Станишев в пряк двубой. "Това е важното за мене, другото си е работата на БСП", добави Борисов по повод оставката на Корнелия Нинова от лидерския пост в левицата. Премиерът уточни, че сред младите, работещите и висшистите ГЕРБ е пред БСП, докато губи при хората над 60 години и с основно образование. 

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че започва да чисти партията си: "Няколко организации или ще ги разформировам, или наново ще ги правя. Отсега мога да кажа - Добрич, Плевен. Значи чистя всички хора, в това можете да бъдете сигурни". 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във