Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов е съгласен новият кабинет да направи ревизия

S 250 35e0991a b7ed 4aed af1f b8c02ad16202
S 250 91dd9e97 bb40 4b65 abcf c6a33502fbf7
S 250 10084096 ffbb 438e acaa 0e4209bdc6fd

Кабинетът "Борисов"2 предаде властта на служебното правителство на официална церемония в Гранитната зала на Министерски съвет. Бойко Борисов увери служебния премиер Огнян Герджиков, че не е лесно на се управлява държава. Той настоя новия кабинет да направи ревизия на всички министерства. 

"Отстрани може да е лесно да се управлява държава, но всъщност сами ще се убедите колко е трудно. Параметрите на държавата са такива, каквито не са били. Ще се радвам да виждам нашата държава по-добра, по-силна, по-консолидирана, по-съединени с повече разум, толерантност. Мисля, че в последните седмици ние демонстрирахме точно това и с президента Радев. Желая успех на всички колеги. Който има нужда, да пита за нещо или ако прецени, защото няма по-лошо от непоискана помощ",  заяви Борисов. 

Той  пожела успех на служебното правителство и да направи изборите така, както кабинетът „Борисов 2“ е направил президентските.

"Призовавам ви да разровите всичко, което има по министерствата, за да може спекулациите по тази тема да се прекъснат", каза още Борисов. Така той отговори на казаното от президента Румен Радев сутринта: "Настоявам, ако служебното правителство установи случаи на порочни практики в управлението, те да бъдат осветлени и прекратени".

Премиерът Герджиков благодари на Борисов, за това което той и министрите му са направили и обеща за малкото време, с което разполага, да надгради.

"Тъй като вие сте най-дългогодишният премиер на България от най-новата ни история, искам да Ви уверя, че оценяваме високо това, което сте направили и ще надграждаме над това, което сте направили. Но вие поискахте да се направи сериозна ревизия, да се разрови из дъно. Не смятам да ви скърша хатъра. Ще го направим с надеждата, че няма много лоши неща да излязат. Но ако някъде излезе, сме длъжни пред хората на България да направим така, както повеляват законите на страната“, заяви Герджиков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във