Банкеръ Daily

Корнелия Нинова

Борисов е символ на разграждането на държавността, няма как да олицетвори рестарта ѝ

"Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й." Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество, включително и от страна на премиера Бойко Борисов в критични за партията му моменти.

Ето и пълния текст на позицията на Нинова:

Темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество. Включително от г-н Борисов в критични за него и партията му моменти.

Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване.

Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз.

Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й. България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ.

Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа.

Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела.

Facebook logo
Бъдете с нас и във