Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов е призован на разпит в полицията

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще се яви на разпит в полицията. Борисов сам съобщи на брифинг пред репортери, че е получил призовка за явяване пред органите на реда. В документа пише, че е извикан "за снемане на сведения".

В сряда бившият земеделски министър Мирослав Найденов обяви, че два пъти е давал обяснение в полицията. Той предположи, че по същото дело викат и Борисов. Става въпрос за т.нар. канибалски сигнал. Бившият земеделски министър смята, че раздухването на този стар случай, който е от 2009 г., е абсурдно и е провокирано политически във връзка с изборите.

Преди повече от месец служебният вътрешен министър Бойко Рашков каза, че ще сезира прокуратурата за действията на бившия премиер. Служебният МВР шеф разказа за сигнал от анонимен свидетел, който твърди, че Борисов го е заплашил. Според анонимния свидетел Борисов му казал "Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо". 

Рашков поясни, че след заплахата от страна на Борисов свидетелят е бил принуден да се яви отново пред съдия, за да каже, че не поддържа показанията, които е дал преди това. По делото е имало данни за извършени престъпления от един от министрите в първия кабинет на Борисов. "На практика Борисов се е застъпил за него. За да не отиде на съд, е принуждавал този човек да оттегли своите показание, въз основа на които министърът щеше да влезе в затвора. Става дума за 200 хил. лева към онзи период", обясни Бойко Рашков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във