Банкеръ Daily

Атанас Атанасов:

Борисов е най-сервилният поддръжник на Русия у нас след Живков

Предлагаме мерки за стабилизиране на ситуацията в днешните тежки времена. Няма нищо драматично. Това каза пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" и зам.-председател на Народното събрание Атанас Атанасов по повод днешната декларация на ДБ в парламента, в която се искат "мерки за депутинизация на България". Според политическата сила премахването на руското влияние в страната трябва да се превърне в смисъл на съществуването на управляващото мнозинство.

"Този документ е перфектно изработен и дълго обмислян. Ще настояваме тези мерки да бъдат детайлно разработени, защото има осезаема нужда от депутинизация на българския политически живот и на икономиката. Това се заобикаляше дълги години. Сега се видя, че войната на Путин изостри тези проблеми у нас – в областта на специалните служби, на енергетиката и т.н. Трябва да се вземат мерки тези проблеми да бъдат решени", заяви ген. Атанасов.

"Искаме да повишим капацитета на всички служби, за да могат да противодействат на руското хибридно проникване у нас. Искаме правителството да предложи специална програма за проверка на служителте на специалните служби за лоялност, защото и сега се вижда, че има пробиви в тях. В областта на отбраната - сега е моментът да бъдат инвестирани достатъчно средства за решителна модернизация на Българската армия. Трябва да имаме добре обучени военнослужещи и надеждна техника", подчерта съпредседателят на "Демократична България".

"Правим всичко възможно, за да преодолеем политическото наследство на предишното управление. Защото след Тодор Живков, най-сервилният поддръжник на Русия у нас е Бойко Борисов. Борисов е човекът, който е  отговорен за тежките зависимости, които България има днес към Русия. Ще очакваме подкрепа за тези мерки и от останалите коалиционни партньори. Няма да поставяме ултиматуми, но смятаме, че тези мерки трябва да бъдат приети за укрепване на властта", посочи Атанас Атанасов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във