Банкеръ Daily

Арман Бабикян:

Борисов е като Форест Гъмп - взема от кутията бонбона, който му харесва

Избори на всяка цена веднага не са решението – въпросът е какви са изборите. Това заяви пред БНР Арман Бабикян, пиар специалист и един от активно протестиращите срещу властта от началото на протестите преди седмица.

Ако искате да сбъркаме, трябва да отидем веднага на избори. Ако не сбъркаме, ще отидем към избори за Велико народно събрание, за да махнем прокуратурата от съдебната система и да я сложим там, където й е мястото“, коментира той.

Провокациите са в интерес на властта, а не на протестиращите, категоричен е Бабикян. „Вие чухте думите им – че там сме тинята на обществото, утайката, мисирките и лумпените. Никой от нас няма интерес от нещо подобно“, допълни той.

Огромното множество от хората не са там, за да разговарят за дясното и лявото и за партиите. Те са там, за да разговарят за фундаментите на демокрацията у нас“, посочи още пиар експертът. 

Арман Бабикян припомни, че премиерът Бойко Борисов е освобождавал 28 министри в мандатите си досега и по думите му "е готов да пожертва всеки министър, за да спаси властта си".

Никой на площада, във всички български градове, не е толкова малоумен, за да не знае, че това не носи никаква промяна. Властта в една диктатура винаги зависи от един човек, произтича от един човек и се упражнява от един човек и точно такъв е нашият случай в България”, обясни той.

Бабикян не е съгласен с казаното от министър-председателя, е че самият Борисов е поискал оставките на тримата министри – Горанов, Маринов и Караниколов. Пеевски е оттеглил тези министри, а министър-председателят в опит да спаси авторитета си, се е  измолил, за да освободи формално тримата, изтъкна Арман Бабикян.

„Тримата министри бяха оттеглени от коалиционния му съдружник Делян Пеевски, а той се примоли по-късно, за да не бъде руиниран авторитетът му, да представи това като искане на областните организации на ГЕРБ. /.../ Реално те си тръгваха, с или без Борисов, просто защото неговият съдружник каза: момчета, прибирайте се“, посочи той.

Записите, в които обвиняемият, но неосъден Божков обяснява, че "Шиши" (Делян Пеевски - бел. ред.) е редил служебния кабинет на Радев, се харесват на Бойко Борисов, тоест той харесва само част от изказванията на Божков, отбеляза Арман Бабикян.

Когато Божков казва, че част от неговия кабинет – този на Борисов, е подреден по същия начин, той не харесва тази част от изказванията на Божков. Когато говори за записи, изтекли, или пък смс-и на определени бизнесмени или на президентски съветници – на него всичко това му харесва. Но когато става въпрос за кореспонденция между Божков и самия него, или за кореспонденция между Божков и неговия финансов министър – той не харесва това. Избирателната истина на министър-председателя е абсолютна лъжа и манипулация. Той си взема като Форест Гъмп от кутията с бонбони този бонбон, който на него му харесва“, коментира Бабикян.

Според него случващото се в България няма нищо общо с Европа, ние имаме автономен проблем, наш проблем и не можем да очакваме съюзниците ни да дойдат тук и да го решат вместо нас, подчерта още той. „Очакването на нечия армия на „Орлов мост“ би трябвало вече да е минал етап от българската история и гражданското общество да се събуди и да вземе властта в свои ръце“, подчерта той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във